Nederlandstalige gids Sint Petersburg

Actueel / Nieuws:

2018. Nieuw in ons aanbod. Pas geopend: Grand Maket Russia. National Show museum. Entree € 10 p.p.

Een overzicht van Rusland op kleine schaal. Rusland in Maquette vorm. Een soort Madurodam. Binnen in overdekte hallen kunt u genieten, van wat er vandaag de dag in Rusland plaatsvindt: vervoer, diverse beroepen, architectuur, spoorwegen, teveel om op te noemen. Zeer de moeite waard om te bezoeken. Op een makkelijke manier kennismaken met dit grote land. www.grandmaket.ru

Of bekijk de video: https://youtu.be/zqwFslbwyjM

 

2018: Het Repin Museum

Op zo’n 40 km van Sint Petersburg ligt het Repin museum. Het is het voormalige woonhuis van de Russische schilder Ilya Repin. Hij is geboren in 1844 en overleden in 1930. Vanaf 1894 was hij professor van de Academie van de fijne Kunsten in Sint Petersburg. Hij was meester van het Russisch realisme. De belangrijkste schilderijen van hem hangen in het Russisch museum. Hij maakte het beste portret van de laatste tsaar Nicolaas II. En hij schilderde van 1901-1903 zijn bekendste schilderij: de stadsdoema: 60 portretten van de leden van de stadsdoema. Zie ook: het echte Rusland.

2017 Sint Petersburg jaar van de herdenking van de Russische revolutie

russische revolutie De revolutie die in februari 1917 in Sint Petersburg uitbrak luidde het begin in van de Russische revolutie. Een omwenteling die de verhoudingen in de wereld op zijn kop zette. Lenin greep de macht. Tsaar Nicholas II werd gedwongen af te treden en werd met zijn gezin vermoord. Aan de dynastie van de Romanovs kwam hiermee een einde. De Sovjet tijd brak aan. Sint Petersburg besteedt dit jaar veel aandacht aan de revolutie, door herdenkingen en exposities. De kruiser Aurora, die het startschot voor de revolutie gaf, is geheel gerenoveerd en men kan er terecht voor een museumbezoek. 10 april 2017

10 april 2017 is een belangrijke datum in Sint Petersburg. Op die datum wordt de vaarroute op de rivier Neva vrijgegeven voor de scheepvaart. De rivier en de kanalen zijn dan ijsvrij. ’s Nachts blijven de bruggen over de Neva open om het scheepvaartverkeer vrije doorgang te verlenen. De rondvaartboten gaan weer varen. Eén van de namen van Sint Petersburg is: Venetië van het Noorden. Een rondvaart door de kanalen en over de rivier Neva is dan ook een verplicht nummer.

Programma RuslandReizen Sint Petersburg / Moskou, 24 september – 1 oktober 2018.

Deelnemers: 25 mensen

8 daagse reis Sint Petersburg met 1 dag Moskou per nachttrein.

 

Programma

Dag 1. Maandag 24 september
Vliegreis Amsterdam Sint Petersburg. Aankomst +/- 17.00 uur lokale tijd.

Dag 2. Dinsdag 25 september . Stadstour per touringcar met een deskundige gids. We bezoeken het Petrus en Paulusvesting, inclusief bezoek aan de Petrus en Pauluskerk, waar de tsaren van de familie Romanov zijn begraven. Bezoek aan de Isaac Kathedraal. Plus bezoek aan het standbeeld: de bronzen ruiter.

Dag 3. Woensdag 26 september.

Bezoek aan het Museum van de politieke geschiedenis van Rusland. Aandacht voor de revoluties van 1917. Bezoek aan de kruiser Aurora. Vanaf dit schip werd het signaal gegeven voor het begin van de Oktoberrevolutie.

Bezoek huisje van Peter de Grote.

’s Middags vrije tijd.

Dag 4. Donderdag 27 september. Bezoek aan de Peterhof, zee residentie van Peter de Grote. Bezoek aan de Volkovskoje begraafplaats.

          

Monument  van de Rusluie. Bezoek museum voormalige Nederlandse kerk.

Dag 5. Vrijdag 28 september.  We gebruiken deze dag om een aantal hoogtepunten van Sint Petersburg te bezoeken zoals de Kazankathedraal. Bezoek aan de Hermitage.

’s middags bezoek aan de impressionisten Hermitage.

Om 10.00 uur ’s avonds met de bus naar Station Leningrad. Hier checken wij in op de nachttrein naar Moskou.

Per trein naar Moskou

Dag 6. Zaterdag 29 september. 08.00 uur Aankomst op station Leningrad in Moskou

Onder leiding van een Moskouse gids bezoeken we het Rode Plein , de Basilika kathedraal en Het Kremlin.

’s Avonds om 08.00 verzamelen wij bij station Leningrad. Hier nemen wij om 22.00 uur de nachttrein naar Sint Petersburg.

Dag 7. Zondag 30 september. Aankomst in Sint Petersburg.

Met de touringcar rijden we naar het hotel, waar we kunnen opfrissen, kleding verwisselen, enz.

Bezoek aan het Faberge museum.

’s Middags vrije tijd.

Dag 8. Maandag 1 oktober.

Bezoek Nikolaaskathedraal. We wonen een gedeelte van een kerkdienst bij in deze Russisch Orthodoxe kerk. Excursie buiten Sint Petersburg naar het Catharinapaleis, zomerresidentie van de Russische tsaren.

‘s middags vertrek naar vliegveld Pulkovo voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Omstreeks 19.00 uur Nl tijd aankomst Schiphol.

Nadere informatie volgt. Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze reis. Stuur een email naar: info@ruslandreizen.org

Nederlandstalige gids in Sint Petersburg Sint Petersburg aan de Finse golf is een van de mooiste steden van Europa. Ooit was het de hoofdstad van Rusland. Drie eeuwen geleden werd zij gesticht door Peter de Grote en daarbij speelden Nederlanders en Nederlandse invloeden een grote rol. In 1834 bouwt de Nederlandse kolonie op de hoek van Moika en Nevskii prospekt het Nederland huis met de Kerk. Op deze plaats, het huidige Nevskii 20, staat dit gebouw nog steeds. Het is te bezoeken. De binnenstad met Peter en Paul Vesting is behouden gebleven, zoals hij in de 18e eeuw werd ontworpen. Het is een stad met West-Europese invloeden, ook wel Venster op Europa genoemd. Kijk naar de vele kanalen en de kleurrijke gebouwen. Het is niet mogelijk om Sint Petersburg te bezoeken zonder dat u de Hermitage hebt gezien. Dit museum herbergt een collectie van 2,7 miljoen objecten, daaronder 27 schilderijen van Rembrandt van Rijn. De collectie van de impressionisten is nu ondergebracht in de nieuwe Hermitage, een gebouw aan de overkant van het paleisplein. Ook moet u beslist naar de orthodoxe liturgie in de Sint Nikolaaskathedraal, de Kazankathedraal, of een andere orthodoxe kerk, waar je de echte Russische Ziel kunt proeven. Onze gidsen zijn geboren en opgegroeid in deze stad. Ze zijn opgeleid en gecertificeerd voor de Culturele highlights. Maar ze kennen als geen ander de plekken, waar het leven nog de Russische nostalgie ademt: de markten, de buitenwijken, de sanatoria. Of u nu musea en paleizen bezoekt, of dat u een Russische markt en metro bezoekt, laat u begeleiden door onze gidsen. Hierdoor mist u niets en haalt u het volle profijt uit uw korte verblijf in Sint Petersburg.

Belangrijk: -Maandag gesloten: de Hermitage
-Dinsdag gesloten: Russisch Museum, Huisje Peter de Grote, Catharinapaleis??
-Woensdag gesloten: Isaak Kathedraal, Kerk van de Verlosser op het bloed

Kosten op een rij:

Nederlandstalige gids in Sint Petersburg tot en met 5 personen: € 22 per uur.

6 personen en meer: € 25 per uur.

In Sint Petersburg: vervoer per auto met chauffeur: € 20 per uur.

In Sint Petersburg: vervoer per minibus met chauffeur: € 25 per uur.

Diverse entree’s en maaltijden: voor eigen rekening.

Eventuele transfer van vliegveld Pulkovo naar Hotel per minibus: € 60.

Transfer van hotel naar vliegveld Pulkovo per minibus: € 60.

Visum uitnodiging: € 25 per persoon.

1 of 2 daags- Verblijfsvisum vanaf Cruiseschip: € 25.

Fooien: Om het geven van fooien te vergemakkelijken geen we hier wat richtlijnen.

Gebruikelijke fooi voor de gids: 5 tot 10 % . Gebruikelijke fooi voor de chauffeur: 5 %.

Bemiddelingskosten RuslandReizen:

Tot 2 personen: € 80.

3 – 10 personen: € 130.

Grotere groepen: prijs op aanvraag.

==================================

Entree prijzen per  2017:

Peter en Paul Kathedraal : € 8,50 p.p.

Kerk van de Verlosser op het bloed: € 7,50

Isaac Kathedraal: € 7,50 p.p.

Yusupov paleis met Raspoetin toer: € 30 p.p.

Yusupov paleis zonder Raspoetin toer; € 18 p.p.

Russisch museum: € 10 p.p.

Huisje van Peter de Grote: € 5,– p.p.

Hermitage museum (passe-partout): € 13 p.p.

Poesjkin paleis met tuin: € 25 p.p.

Pavlov tuin en paleis: € 20 p.p.

Peterhof park en paleis: € 30 p.p.

Peterhof zonder paleis: € 15 p.p.

Museum van de politieke geschiedenis (groepsexcursie Engels): € 15 p.p.

Aurora kruiser: € 12 p.p.

Fabergé museum: € 7,50 p.p.

Alexander Nevski klooster: € 5 p.p.

 

Opening van de fonteinen in de Peterhof (bij Sint Petersburg aan de Finse golf). Opgenomen op 9 juli 2017. Muziek: de Hymne aan “de grote Stad” uit het ballet “De bronzen ruiter”. Helaas werd de muziek (deze keer) ter plekke overstuurd afgespeeld. Maar verder: indrukwekkend.

Nieuw in ons aanbod: Grand Maket Russia. National Show museum. Entree € 10 p.p.

Een overzicht van Rusland op kleine schaal. Een soort Madurodam. Binnen in overdekte hallen kut u genieten, van wat er vandaag de dag in Rusland plaatsvindt: vervoer, diverse beroepen, architectuur, spoorwegen, teveel om op te noemen. Zeer de moeite waard om te bezoeken. Op een makkelijke manier kennismaken met dit grote land. www.grandmaket.ru