Nederlandstalige gids Sint Petersburg

Actueel / Nieuws:

2017 Sint Petersburg jaar van de herdenking van de Russische revolutie

russische revolutie De revolutie die in februari 1917 in Sint Petersburg uitbrak luidde het begin in van de Russische revolutie. Een omwenteling die de verhoudingen in de wereld op zijn kop zette. Lenin greep de macht. Tsaar Nicholas II werd gedwongen af te treden en werd met zijn gezin vermoord. Aan de dynastie van de Romanovs kwam hiermee een einde. De Sovjet tijd brak aan. Sint Petersburg besteedt dit jaar veel aandacht aan de revolutie, door herdenkingen en exposities. De kruiser Aurora, die het startschot voor de revolutie gaf, is geheel gerenoveerd en men kan er terecht voor een museumbezoek. 10 april 2017

10 april 2017 is een belangrijke datum in Sint Petersburg. Op die datum wordt de vaarroute op de rivier Neva vrijgegeven voor de scheepvaart. De rivier en de kanalen zijn dan ijsvrij. ’s Nachts blijven de bruggen over de Neva open om het scheepvaartverkeer vrije doorgang te verlenen. De rondvaartboten gaan weer varen. Eén van de namen van Sint Petersburg is: Venetië van het Noorden. Een rondvaart door de kanalen en over de rivier Neva is dan ook een verplicht nummer.

Nederlandstalige gids in Sint Petersburg Sint Petersburg aan de Finse golf is een van de mooiste steden van Europa. Ooit was het de hoofdstad van Rusland. Drie eeuwen geleden werd zij gesticht door Peter de Grote en daarbij speelden Nederlanders en Nederlandse invloeden een grote rol. In 1834 bouwt de Nederlandse kolonie op de hoek van Moika en Nevskii prospekt het Nederland huis met de Kerk. Op deze plaats, het huidige Nevskii 20, staat dit gebouw nog steeds. Het is te bezoeken. De binnenstad met Peter en Paul Vesting is behouden gebleven, zoals hij in de 18e eeuw werd ontworpen. Het is een stad met West-Europese invloeden, ook wel Venster op Europa genoemd. Kijk naar de vele kanalen en de kleurrijke gebouwen. Het is niet mogelijk om Sint Petersburg te bezoeken zonder dat u de Hermitage hebt gezien. Dit museum herbergt een collectie van 2,7 miljoen objecten, daaronder 27 schilderijen van Rembrandt van Rijn. De collectie van de impressionisten is nu ondergebracht in de nieuwe Hermitage, een gebouw aan de overkant van het paleisplein. Ook moet u beslist naar de orthodoxe liturgie in de Sint Nikolaaskathedraal, de Kazankathedraal, of een andere orthodoxe kerk, waar je de echte Russische Ziel kunt proeven. Onze gidsen zijn geboren en opgegroeid in deze stad. Ze zijn opgeleid en gecertificeerd voor de Culturele highlights. Maar ze kennen als geen ander de plekken, waar het leven nog de Russische nostalgie ademt: de markten, de buitenwijken, de sanatoria. Of u nu musea en paleizen bezoekt, of dat u een Russische markt en metro bezoekt, laat u begeleiden door onze gidsen. Hierdoor mist u niets en haalt u het volle profijt uit uw korte verblijf in Sint Petersburg.

Belangrijk: Maandag is de Hermitage gesloten Dinsdag is het Catharinapaleis gesloten Woensdag is de Petrus en Paulusvesting gesloten.

Kosten op een rij:

Nederlandstalige gids in Sint Petersburg tot en met 6 personen: € 22 per uur.

7 personen en meer: € 25 per uur.

In Sint Petersburg: vervoer per auto met chauffeur: € 20 per uur.

In Sint Petersburg: vervoer per minibus met chauffeur: € 25 per uur.

Diverse entree’s en maaltijden: voor eigen rekening.

Eventuele transfer van vliegveld Pulkovo naar Hotel per minibus: € 60.

Transfer van hotel naar vliegveld Pulkovo per minibus: € 60.

Visum uitnodiging: € 20 per persoon.

1 of 2 daags- Verblijfsvisum vanaf Cruiseschip: € 25.

Bemiddelingskosten RuslandReizen:

Tot 2 personen: € 80.

3 – 10 personen: € 130.

Grotere groepen: prijs op aanvraag.

Opening van de fonteinen in de Peterhof (bij Sint Petersburg aan de Finse golf). Opgenomen op 9 juli 2017. Muziek: de Hymne aan “de grote Stad” uit het ballet “De bronzen ruiter”. Helaas werd de muziek (deze keer) ter plekke overstuurd afgespeeld. Maar verder: indrukwekkend.