Stadstour centrum Moskou.

Bijvoorbeeld: dag 1: Bezoek aan het Rode plein en de Basilika Kathedraal,

-Het Rode plein is bekend van televisie. (Eenmaal per jaar vinden hier de parades van het Russische leger plaats). Ruim glooiend gebied met als begrenzing de muur van het Kremlin en de Basilika kathedraal.
-Basilika kathedraal: mooie sfeervolle kathedraal uit de tijd van Iwan de Verschrikkelijke. Oude kathedraal, met bijzondere ruimten. Binnen is er een historische presentatie met mooie zang.
-Vervolg bezoek aan het Kremlin. Dit is het uitgebreide machtscentrum van Rusland. Mooie gebouwen. Mooie uitzichtspunten. Verder het grootste kanon van Rusland. De grootste klok van Rusland (op de grond).
-Eventueel bezoek aan de wapenkamer. Hier vallen veel wapens uit de Russische geschiedenis te zien.
-Wandeling door het centrum van Moskou.

 Overige Mogelijkheden:

1.Rondleiding door het historische gebouw van het Bolshoi-theater in Moskou (Thema Bezoeken worden op dinsdagen, woensdagen, vrijdagen en -als het van tevoren is aangevraagd- ook op donderdag gehouden.)

Lopend en met openbaar vervoer gaat u naar het Bolshoi Theater in het centrum van Moskou.
De rondleiding “Het historische decor van het Bolshoi-theater” wordt uitgevoerd in het Engels, met groepen van 15 personen. Ontdek het beroemdste theater ter wereld door het gebouw van binnenuit te bekijken: Het historische decor, de parterre, het amfitheater, de witte lobby. Vanaf het balkon, kijk je naar het auditorium en het historische decor vanaf het hoogste punt van het gebouw.

2.Themabezoek “Tverskaya straat – Gorkihuis”

Tijdens onze wandeling zullen wij :- lopen door de centrale straat van Moskou – Tverskaya, in het hart van stad;
– een monument voor Joeri Dolgorukiy zien, de stichter van Moskou in 1147, en het gebouw van de Gouverneur van Moskou;
– een beroemde eetzaal en het winkelgebouw bezoeken, dat is geopend in 1901 in Moskou, als de de eerste winkel van het partnerschap “Brothers Eliseev”*;
– wandelen langs de Boulevard Ring, voorbij het eerste verkooppunt van McDonalds in Rusland en dan voorbij het TASS (Teletype Agency of the Soviet Union)-gebouw;
–  kijken naar het stedelijk herenhuis, gebouwd door de beroemde architect Fyodor Shechtel**.
– lopen langs de oudste straat van Moskou – Stariy Arbat, We komen langs alle plaatsen waar de roman “Kinderen van de Arbat” door Anatoly Rybakov zich afspeelt.
– wandelen langs het gebouw van het Ministerie van Buitenlandse Zaken,
– bezoeken Melnikov House. (Konstantin Melnikov was een Russische architect en schilder. Met zijn architecturale werk plaatste Melnikov zich voorop aan de avant garde architectuur uit de jaren 1920. Het beste bestaande exemplaar van Melnikov’s werk is zijn eigen residentie aan de Krivoarbatsky Lane in Moskou, voltooid in 1927-1929. Het huis bestaat uit twee kruisende cilindrische torens die zijn versierd met een patroon van zeshoekige ramen.