rondvaart Sint Petersburg

Een rondvaart Sint Petersburg is zeer de moeite waard. Een ticket voor een rondvaart is om en nabij de € 10. Je stapt op in het centrum van de stad en vaart dan via de vele kanalen naar de Neva. Onderweg zie je het hele centrum vanaf een ongebruikelijk standpunt. Ideaal om bijzondere foto’s te maken.  Je passeert bij een rondvaart Sint Petersburg talloze bruggen. Sommige zijn gevaarlijk laag en een assistent op de boot let er op, dat mensen vergeten te bukken. Zoals gezegd de rondvaart Sint Petersburg leidt naar de rivier Neva. Op deze brede rivier varen we een stuk stroomopwaarts, keren daarna en laten ons met de stroom terugzakken naar de toegang tot het kanalenstelsel van de stad. Overdag ziet men weinig grote schepen op de rivier. Het wemelt er soms van de rondvaartboten. De bruggen over de Neva zijn vaak te laag om grote (zee) schepen door te laten. Als die één voor één open moeten om een schip te laten passeren geeft dat groot oponthoud voor het toch al drukke verkeer, dat er overheen rijdt. Varen er meerdere schepen, die willen passeren, dan loopt het verkeer in Sint Petersburg vast. Om dit probleem op te lossen hebben de autoriteiten bepaald, dat, zolang de rivier bevaarbaar is, de bruggen ‘s nachts open gaan . Dat houdt in, dat buiten de winterperiode, gedurende vaste tijden (van 02.00 – 05.00 uur) alle bruggen over de Neva open staan. Automobilisten kunnen gedurende die tijd niet van het ene eiland naar het andere rijden (Sint Petersburg bestaat uit een aantal grote bebouwde eilanden). Ze zijn dan gedwongen tot 05.00 uur te wachten.

De grote schepen varen om die tijd in colonne van en naar de Finse Golf.

Rondvaartbedrijven maken van deze regels gebruik door rondvaarten aan te bieden gedurende de witte nachten (Dat is de periode in mei / juni waarop het in de stad niet donker wordt). De boten varen dan naar de geopende bruggen en de passagiers aan boord maken er een feestje van, met lekker eten en drinken.

Een rondvaart in Sint Petersburg kent vele variaties. Laat RuslandReizen daarom uw tickets bestellen en u begeleiden op  de rondvaart. Een Nederlandstalige gids geeft uitleg en toelichting op de gebouwen en bezienswaardigheden in het centrum en op de Neva vanaf het water. Voor meer informatie neem contact met ons op via onze contactpagina.

 

Per snelboot naar de Peterhof.

Een leuke variant om de Peterhof te bezoeken is met de snelboot. Achter de Hermitage is de opstap plaats. Van daaruit vaar je over de rivier Neva en vervolgens over de Finse golf naar de Peterhof. De Peterhof behoeft geen uitleg. Het is een schitterend gebied met mooi aangelegde tuinen en prachtige fonteinen, die dankzij een ingenieus systeem werken, zonder pompen. Als we genoeg gezien hebben, keren we terug met een retourticket op de snelle boot. De tocht duurt ongeveer drie kwartier per enkele reis. De prijs per retour is om en nabij de €20.

RuslandReizen kan voor u de reservering maken. U kunt een Nederlandstalige gids erbij boeken. Een bijzondere uitstap is het. Interesse: neem contact op via ons contactformulier.