Wij regelen uw visum aanvraag.

Wij regelen voor u de hele visum procedure. De kosten hiervoor bedragen € 130 per visum.  Wij gaan er hierbij vanuit, dat u al een uitnodiging vanuit Rusland hebt (van uw hotel, of andere verblijfsplaats). Wij kunnen uw uitnodiging ook verzorgen. Die kosten bij ons € 25 per uitnodiging. Als wij het paspoort / de paspoorten aangetekend naar u moeten versturen komen er extra kosten bij. Is er grote haast bij, dan kunnen we het paspoort ook per koerier aan u sturen. Ook hier zijn extra kosten mee gemoeid.

Wat is de procedure?

Wij sturen u ruim op tijd een formulier per mail, met vragen, die betrekking hebben op de visum aanvraag.

U beantwoordt de vragen en stuurt per mail het ingevulde formulier, samen met uw uitnodiging vanuit Rusland en met een kopie van uw paspoort retour. Let op: uw paspoort moet na dit verblijf in Rusland nog minimaal zes maanden geldig zijn!! Ook moet er in uw paspoort nog ruimte zijn (twee blanco pagina’s naast elkaar) om uw visum in te kunnen plakken.

U vraagt bij de maatschappij van uw ziektekostenverzekering een verklaring aan, waaruit blijkt, dat u gedurende uw verblijf in Rusland verzekerd bent tegen ziektekosten (dit heet ook wel de ‘Engelse verklaring‘).

Wij vullen uw online visumaanvraag in, op basis van uw antwoordformulier, uw uitnodiging en uw paspoort. We creëren hiermee een applicatie formulier. Dit is een volledig (door ons) ingevuld formulier waarmee wij  de officiële aanvraag voor uw visum doen. Het applicatie formulier sturen we per mail aan u toe. U print dit uit en u zet linksonder uw handtekening.

Per post stuurt u aan ons (het juiste adres wordt u meegedeeld) : uw paspoort, een goede pasfoto in kleur, het ondertekende applicatie formulier, en de verklaring van uw ziektekosten verzekering. Wij raden u aan dit aangetekend te versturen.

Wij doen concreet de visum aanvraag. Na vijf tot tien werkdagen (Russische vakantie- en feestdagen beïnvloeden die termijn) halen wij uw paspoort -met hierin het visum voor Rusland- op.

Aangetekend versturen wij het paspoort naar uw adres retour. U bezit nu een visum voor uw verblijf in Rusland.

Belangrijk!

Het is van belang dat alle documenten correct worden ingevuld, correct worden uitgeprint. En dat de verzendingen compleet zijn. Dit alles om extra werk (en eventuele extra kosten) te vermijden.