Selecteer een pagina
Visum Rusland

Visum Rusland wij regelen alles

Visum Rusland : E-visum of de oude procedure?

Vanaf 1 oktober 2019 is het mogelijk om via een online aanvraag een visum Rusland voor Sint-Petersburg te verkrijgen.Dit is een zogenoemd: E-visum.  Er gelden voor dit visum een aantal beperkingen:

  1. Het is acht dagen geldig
  2. Het geldt alleen voor Sint-Petersburg en regio (Oblast) Leningrad.
  3. Bij een combi-reis met bijvoorbeeld Moskou is de oude procedure vereist!
  4. Je bent verplicht om in de regio Leningrad (- Oblast) het land binnen te komen.
  5. Per auto, per vliegtuig of per boot.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan ben je aangewezen op de oude procedure. Lees hieronder dan verder in de linkerkolom. Voor de E-visumprocedure lees de rechterkolom.

Wij regelen uw visum aanvraag.

Wij regelen voor u de hele visum Rusland procedure. De kosten hiervoor bedragen € 130 per visum.  Wij gaan er hierbij vanuit, dat u al een uitnodiging vanuit Rusland hebt (van uw hotel, of andere verblijfsplaats). Wij kunnen uw uitnodiging ook verzorgen. Die kosten bij ons € 25 per uitnodiging. Als wij het paspoort / de paspoorten aangetekend naar u moeten versturen komen er extra kosten bij. Is er grote haast bij, dan kunnen we het paspoort ook per koerier aan u sturen. Ook hier zijn extra kosten mee gemoeid.

Wat is de procedure?

Wij sturen u ruim op tijd een formulier per mail, met vragen, die betrekking hebben op de visum Rusland aanvraag.

U beantwoordt de vragen en stuurt per mail het ingevulde formulier, samen met uw uitnodiging vanuit Rusland en met een kopie van uw paspoort retour. Let op: uw paspoort moet na dit verblijf in Rusland nog minimaal zes maanden geldig zijn!! Ook moet er in uw paspoort nog ruimte zijn (twee blanco pagina’s naast elkaar) om uw visum in te kunnen plakken.

U vraagt bij uw ziektekostenverzekering een verklaring aan, waaruit blijkt, dat u gedurende uw verblijf in Rusland verzekerd bent tegen ziektekosten (dit heet ook wel de ‘Engelse verklaring‘).

Wat wij doen.

Wij vullen uw online visumaanvraag in, op basis van uw antwoordformulier, uw uitnodiging en uw paspoort. We creëren hiermee een applicatie formulier. Dit is een volledig (door ons) ingevuld formulier waarmee wij  de officiële aanvraag voor uw visum doen. Het applicatie formulier sturen we per mail aan u toe. U print dit uit en u zet linksonder uw handtekening.

Per post stuurt u aan ons (het juiste adres wordt u meegedeeld) : uw paspoort, een goede pasfoto in kleur, het ondertekende applicatie formulier, en de verklaring van uw ziektekosten verzekering. Wij raden u aan dit aangetekend te versturen.

Wij doen concreet de visum Rusland aanvraag. Na vijf tot tien werkdagen (Russische vakantie- en feestdagen beïnvloeden die termijn) halen wij uw paspoort -met hierin het visum Rusland- op.

Aangetekend versturen wij het paspoort naar uw adres retour. U bezit nu een visum Rusland voor uw verblijf in de Russische Federatie.

Belangrijk!

Het is van belang dat alle documenten correct worden ingevuld, correct worden uitgeprint. En dat de verzendingen compleet zijn. Dit alles om extra werk (en eventuele extra kosten) te vermijden.

 

 

 

Aanvragen E-visum

RuslandReizen kan de aanvraag van uw E-visum volledig voor u verzorgen. Voor prijsopgave en procedure neemt contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Het E-visum: voorwaarden en procedure.

Met ingang van 1 oktober 2019 is het mogelijk om via een vereenvoudigde procedure een visum voor Sint-Petersburg te verkrijgen. We spreken over het zogenoemde E-visum. Voor inwoners van 53 landen, waaronder Nederland, is een elektronisch visum beschikbaar om Sint-Petersburg en de Leningrad Oblast te bezoeken.

Het E-visum is geldig voor maximaal acht dagen en is beschikbaar als je reist per vliegtuig, boot of auto.
 

Hoe krijg ik een E-visum voor Sint-Petersburg?

Het elektronische visum voor Sint-Petersburg kan maximaal 30 dagen van tevoren worden aangevraagd tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek. Met een maximale verblijfsduur van 8 dagen. Voor het E-visum worden GEEN kosten in rekening gebracht.

Om een elektronisch visum te krijgen, moet u deze stappen volgen:

  1. Zorg ervoor dat u in aanmerking komt voor het E-visa-regime.
  2. Plan uw route zorgvuldig – u moet bij het invullen van de visumaanvraag aangeven in welke hotels u verblijft en andere specifieke informatie verstrekken.
  3. Vul het online aanvraagformulier in – dit moet uiterlijk 4 dagen voor de geplande datum van binnenkomst op het grondgebied van de Russische Federatie worden gedaan.

Meer informatie over het e-visum