Hoeveel kost een vliegreis naar Sint Petersburg? Deze vraag krijgen we vaak gesteld. Dat valt in de praktijk erg mee. Als je op tijd boekt, en met op tijd bedoelen we een aantal maanden van tevoren, dan betaal je voor een vliegreis Sint Petersburg en terug zo’n 200 tot 250 euro per persoon, economy class.

Het meest comfortabel is het om de vlucht zonder overstap te maken. Met een transfer op heen en terugvlucht zijn de prijzen soms nog goedkoper maar dat betekent dat een vliegreis Sint Petersburg langer duurt. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, die wordt automatisch doorgeboekt op de transfer-luchthaven.

Voor reizigers uit Nederland is KLM de aangewezen luchtvaartmaatschappij. Ze vertrekken op een redelijke tijd van Schiphol, en keren op een redelijke tijd terug.

Als alternatief is er nog luchthaven Düsseldorf, waar je bijvoorbeeld met Aeroflot, Lufthansa en Rossya airlines rechtstreeks kunt vliegen.

Ben je gedwongen om later te boeken, dus dichter bij de daadwerkelijke reisdatum, dan zijn de tickets snel duurder.

Een alternatief is dan: vliegen  met een transfer. Bijvoorbeeld: Baltic Air vanaf Schiphol via Riga, of Lufthansa vanaf Schiphol via Frankfurt of München.

Een beetje door zoeken kost wat tijd, maar het levert je soms flinke besparingen op. Maatschappijen die in aanmerking komen voor een vliegreis Sint Petersburg: SAS, Rossya airlines, Swissair, Lufthansa, KLM, Baltic Air.

Let er ook op bij het boeken, dat ruimbagage soms niet bij de prijs is inbegrepen. Vliegmaatschappijen stunten met goedkope tickets, deze zijn heel basaal. Zodra je meer wil: ruim bagage, stoelkeuze e.d. betaal je extra en wordt je ticket toch nog duur.

Als je op internet kijkt bij vliegticket bemiddelingsmaatschappijen bespaar je je een hoop gezoek, maar houdt er rekening mee, dat je ticket is snel € 25 duurder uitvalt, dan een rechtstreekse boeking bij de luchtvaart maatschapppij. Ons advies: gebruik de bemiddelings maatschappij bij het vinden van mogelijke vluchten en boek vervolgens bij de betreffende luchtvaart maatschappij zelf.

Meer weten: neem contact op via ons contactformulier.